Verkkouutiset

IMF varoittaa Kiinaa velkaantumisesta

Kiinan talous kasvaa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n mukaan odotettua nopeammin seuraavat kolme vuotta, koska hallitus on haluton korjaamaan vaarallisen korkeaa velkatasoa, kertoo talouslehti Financial Times.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

IMF:n vuosikatsauksen mukaan Kiinan vuotuinen talouskasvu olisi 6,4 prosenttia vuosina 2018–2020 aiemmin ennustetun 6 prosentin sijasta. Tämän vuoden kasvuksi IMF ennustaa 6,7 prosenttia, kun aiempi arvio oli 6,2 prosenttia.

IMF ennustaa Kiinan rahoitussektorin ulkopuolisen velan nousevan 299 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2020 mennessä, kun vielä viime vuonna velan osuus oli 235 prosenttia. Aiemmin IMF ennusti velkatason vakiintuvan 270 prosenttiin BKT:stä seuraavan viiden vuoden aikana.

Kiinan hallituksen tavoitteena on kaksinkertaistaa talouden koko vuosina 2010–20120, ja IMF arvioi maan viranomaisten olevan valmiita tekemään kaikkensa tavoitteen saavuttamiseksi. Rahasto kuitenkin varoittaa, että kansainvälisten kokemusten mukaan Kiinan nykyinen velkakehitys on vaarallinen. Sopeutumishäiriöiden riski kasvaa, ja valtion liikkumavara kutistuu mahdollisissa kriisitilanteissa.

Kiinan edustaja IMF:ssä, Jin Zhongxia, on kuitenkin torjunut rahaston varoitukset. Hänen mukaansa Kiinan talouden vahvistuminen tänä vuonna ei ole perustunut vain elvytyspolitiikkaan vaan lähinnä tasapainottumiseen ja rakenteelliseen sopeutumiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)