Verkkouutiset

Pankkien väliseen rahaliikenteeseen on suunniteltu uudentyyppistä digirahaa

Neljä kansainvälistä suurpankkia ovat Financial Timesin mukaan yhdessä suunnitelleet digirahaa, jonka ne toivovat muodostuvan finanssialalle standardiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neljä maailman suurimpiin kuuluvaa pankkia ovat talouslehti Financial Timesin mukaan kehittäneet yhdessä uudentyppistä digitaalista rahaa, jonka ne toivovat muodostuvan finanssialalle standardiksi.

Jättipankit UBS, Deutsche Bank, Santander ja BNY Mellon sekä brittiläinen meklariyritys ICAP yrittävät nyt myydä ajatustaan digirahasta keskuspankeille. Tavoitteena olisi digirahan tuominen markkinoille vuoden 2018 alussa.

Uudentyyppisen digirahan tarkoitus on Santanderin tutkimus- ja kehitysjohtaja Julio Fauran mukaan virtaviivaistaa ja tehostaa pankkien ja instituutioiden välistä kaupankäyntiä.

– Pankkien ja instituutioiden välinen kaupankäynti on tällä hetkellä hankalaa, aikaa vievää ja kallista, mistä johtuen meillä kaikilla on suuret tukitoiminnot, Faura toteaa FT:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)