Verkkouutiset

Vakuutusala vaatii vakuuttamattomat autot käyttökieltoon

Finanssialan keskusliitto FK vaatii uutiskirjeessään vakuuttamattomia autoja käyttökieltoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tällä hetkellä ajoneuvoa ei voida määrätä käyttökieltoon, jos lakisääteinen liikennevakuutus on laiminlyöty tai jätetty ottamatta.

Lakisääteisestä liikennevakuutuksesta voi kuitenkin luistaa: jos vakuutuksen jättää ottamatta tai maksut maksamatta, voi ajokilla nykyisen lain mukaan edelleen huristella pitkin maailmaa. Jos poliisi tapaa tiellä vakuuttamattoman ajoneuvon, ei matkantekoa voi pysäyttää.

– Tässä on kyse oikeudenmukaisuudesta. Onko oikein, että vakuuttamattomalla ajoneuvolla voidaan ajella pitkin poikin ja vahingon sattuessa kustannukset menevät muiden vakuutuksenottajien maksettavaksi, sanoo Finanssialan Keskusliiton johtava lakimies Pia Santavirta.

FK:n mukaan vakuuttamattomien ajokkien riskialttius tien päällä on lisäksi suuri, sillä usein pakollisten maksujen laiminlyönti on yhteydessä muihin elämänhallinnan ongelmiin.

Mikäli liikennevakuutus on jo myönnetty, eikä maksuja makseta, maksaa vakuutuksen myöntänyt vakuutusyhtiö liikennevahingon sattuessa korvauksia. Viime vuonna vakuutusyhtiöiden luottotappiot liikennevakuutuksista olivat 7,6 miljoona euroa ja vuotta aiemmin 10,4 miljoonaa euroa.

Laskun maksavat viime kädessä rehelliset vakuutusasiakkaat.

Vakuuttamattomien ajoneuvojen vahinkoja on vuodessa noin 600–700 kappaletta.

Liikennevakuutuskeskus saa vuosittain tietoonsa peräti 50 000 ajoneuvoa, jossa vakuutusta ei ole otettu lainkaan.

Ajoneuvon käyttökielto olisi vakuutusalan mielestä selvä viesti siitä, että vakuuttamattomalla ajoneuvolla ei saa ajaa liikenteessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)