Verkkouutiset

Finanssialan Keskusliitto OP Ryhmän lähdöstä: ”Jatkamme täysillä”

Finanssialan Keskusliitto FK sanoo jatkavansa edunvalvontatyötä täysillä sekä kotimaassa että EU-tasolla huolimatta OP Ryhmän eroamispäätöksestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

FK:n mukaan pankkien, vakuutusyhtiöiden, työeläkeyhtiöiden, arvopaperivälittäjien, rahastoyhtiöiden ja rahoitusyhtiöiden sekä niiden asiakkaiden etu on, että ala tunnistaa yhdessä ennakoivasti, millaisia vaikutuksia esimerkiksi sääntelytulvalla on finanssialaan ja finanssialan asiakkaisiin.

FK toteaa, että valtaosa suomalaisia finanssialan toimijoita koskevasta sääntelystä on luonteeltaan ylikansallista, joko EU:ssa luotua tai EU:n kautta tulevaa sääntelyä.

– Tämän takia toimialan edunvalvonnan on oltava aktiivista ja asiantuntevaa siellä, missä sääntely luodaan. FK:lla on yhdessä jäsentensä kanssa paras asiantuntemus ajaa finanssialan etuja EU:ssa. Silloin sääntelyssä parhaiten otetaan huomioon kansalliset erityispiirteemme.

– Vaikka toimialan rajapinnat hämärtyvät ja useat FK:n jäsenet luovat uutta liiketoimintaa myös finanssitoimialan ulkopuolella, niin tarve finanssialan omalle yhteiselle edunvalvonnalle ei katoa mihinkään, vaan se päinvastoin kasvaa.

FK toteaa, että yksittäisillä sen jäsenillä on luonnollisesti myös omaan yritykseensä liittyviä finanssialan edunvalvontatarpeita, joita ei ole tähän mennessäkään hoidettu FK:n kautta.

– Täysipainoinen ja laaja-alainen finanssialan edunvalvonta on yksittäiselle toimijalle kuitenkin huomattavan vaativaa.

FK:n mukaan sen jäsenillä ei ole eikä ole ollut suuria näkemyseroja tärkeissä edunvalvontatavoitteissa eikä tavoitteiden asetannassa.

– Tähän tavoiteasetantaan myös OP Ryhmä on vajaan kymmenen vuoden aikana antanut oman tärkeän panoksensa. Jatkossakin OP Ryhmän osallistumisesta uudelta pohjalta esimerkiksi maksuliikkeen edunvalvontaan voidaan keskustella, FK sanoo tiedotteessaan.

Lue myös: OP lähtee Finanssialan keskusliitosta ja hakee Paltan jäsenyyttä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)