Verkkouutiset

”Riski kasvaa, että suomalaiset joutuvat hoitamaan muiden maiden pankkien nykyongelmia”

Finanssialan Keskusliitto FK on tyytyväinen pankkiunionin syntyyn, mutta pitää valitettavana yhteisen kriisinratkaisurahaston aikataulun nopeuttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina lainsäädäntöpaketin, jotka käytännössä varmistavat pankkiunionin synnyn.

FK:n pääekonomisti Veli-Matti Mattila pitää pankkiunionin syntymistä erittäin tärkeänä koko euroalueen rahoitusmarkkinoiden vakauden ja reilun kilpailun näkökulmasta.

– Suomen finanssiala on alusta alkaen tukenut pankkiunionin rakentamista. On hyvä, että saamme yhteiset pelisäännöt, joiden kautta kaikkia pankkeja kohdellaan yhdenmukaisesti niin normaaliaikoina kuin kriisitilanteissakin, Mattila toteaa FK:n tiedotteessa.

Vähemmän onnistuneena päätöksenä Mattila kuitenkin pitää yhteisen kriisinratkaisurahaston kerryttämisen nopeuttamista.

– Kriisirahaston nopeutettu kerryttäminen lisää pankkien kustannuksia lähivuosina. Tämän hetken arvio on, että suomalaiset luottolaitokset maksavat rahastoon yhteensä noin 150 miljoonaa euroa vuodessa. Lisäksi yhteisvastuun etupainotteinen käyttöönotto kasvattaa riskiä siitä, että suomalaiset pankit ja niiden asiakkaat joutuvat osallistumaan muiden maiden pankkien nykyongelmien hoitamiseen, Mattila painottaa.

Lue myös: Europarlamentti siunasi pankkiunionin – ”vastuu tappioista veronmaksajilta pankeille”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)