Verkkouutiset

Arvopaperimarkkinoille nimetön ilmiantokanava

Pian kuka tahansa voi ilmoittaa arvopaperimarkkinoiden väärinkäytösepäilyistä Finanssivalvonnalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömästi vihjekanavan eli ns. whistleblowing-kanavan kautta.

Valtiovarainministeriön mukaan ilmoituskanavan tarkoituksena on edistää väärinkäytösten ilmituloa. Ilmoituksen voi tehdä finanssimarkkinoilla ammatikseen toimiva tai kuka tahansa muu henkilö. Epäilyistä voi ilmoittaa Finanssivalvonnalle myös nimettömästi, jotta kynnys ilmoitukseen alenisi.

Finanssivalvonnan ja työsuojeluviranomaisten on otettava käyttöön menettelyt, joilla varmistetaan sellaisten työntekijöiden suojaaminen työssään, jotka ilmoittavat Finanssivalvonnalle väärinkäytösepäilyistä. Sama koskee niitä, joita syytetään tällaisesta rikkomuksesta.

Tarkoituksena on estää ilmoitukseen liittyvät kostotoimet, syrjintä ja muu epäoikeudenmukainen kohtelu.

Talousrikosten ehkäiseminen ja rikostorjunnan tehostaminen ovat osa hallituksen strategiaa harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjumiseksi. Vihjekanavalla on tärkeä rooli finanssimarkkinoita koskevien väärinkäytösten torjunnassa.

– Harmaalle taloudelle ja talousrikollisuudelle pitää olla nollatoleranssi. Teknologian kehitys mahdollistaa uusia tapoja esimerkiksi tehostaa viranomaisten toimintaa talousrikollisuuden kitkemiseksi, toteaa valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)