Verkkouutiset

Vähittäiskauppa heikkenee – nyt Fiskars pettyi myyntiin ja tulokseen

Fiskarsin toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan mukaan yhtiön liiketoimintaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vaikuttaneet haasteet jatkuivat toisella neljänneksellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kauniskankaan mukaan valuuttakurssien muutokset pienensivät Fiskarsin liikevaihtoa yhteensä 7,9 miljoonalla eurolla, Euroopassa oli edelleen jonkin verran saatavuusongelmia ja Pohjois-Amerikassa kylmä ja sateinen sää haittasi puutarhasesongin alkua.

– Lisäksi Suomessa, yhdellä kodinliiketoimintamme päämarkkinoista, vähittäiskaupan tilanne heikkeni edelleen ja Fiskarsin myynti jäi selvästi odotuksista, Kauniskangas kertoo yhtiön tiedotteessa.

Fiskarsin liikevaihto pieneni huhti-kesäkuussa 8 prosenttia 201 miljoonaan euroon, ja liiketulos putosi 29 prosenttia 18,5 miljoonaan euroon.

– Suomen markkinakehityksen vuoksi on epätodennäköistä, että pystyisimme kirimään alkuvuonna menetettyä myyntiä takaisin. Siksi muutimme kesäkuussa näkymiämme ja odotamme nyt koko vuoden 2014 liikevaihdon ja liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä jäävän alle vuoden 2013 tason. Tämä on luonnollisesti meille pettymys, ja ryhdymme aktiivisesti toimiin vauhdittaaksemme myyntiä ja korjataksemme kustannustasoja, Kauniskangas kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)