Verkkouutiset

Vientiyritysten huippukohteet ovat nämä viisi maata

Finnvera uskoo, että vientiyritykset kääntävät tänä vuonna katseensa erityisesti viiteen maahan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusista avautuvista markkinoista eniten kysyntää kohdistuu Finnveran mukaan Argentiinaan ja Iraniin. Lisäksi Finnveran takuiden kysyntä kasvaa ennusteiden mukaan myös Intiassa ja Meksikossa. Viidentenä maana listalle pääsee Venäjä.

Näissä maissa etenkin infrastruktuurin uudistamiseen liittyvät investoinnit luovat suomalaisillekin yrityksille vientimahdollisuuksia.

– Esimerkiksi Intiassa vientitakuut ovat olleet suurimmillaan yli 600 miljoonaa euroa, mutta viimeisten kolmen vuoden aikana vienti on ollut laskussa. Viimeisen puolen vuoden aikana kysyntä on kuitenkin ilahduttavasti viriämässä, kertoo tiedotteessa Finnveran Aasian-aluepäällikkö Outi Homanen.

Hän muistuttaa, että viisikosta Iran on muihin maihin verrattuna eri asemassa. Maahan kohdistuu yhä pakotteita, jotka vaikeuttavat vientiä ja rajoittavat viennin rahoittamista.

Finnveran vientitakuiden ja erityistakausten kysyntä kasvoi viime vuonna 50 prosenttia lähes 15 miljardiin euroon. Vientiluottojen kysyntä puolestaan kasvoi 74 prosenttia 12,5 miljardiin euroon.

Kysyntä on lisääntynyt erityisesti telakkateollisuudessa sekä tele- ja metsäsektorilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)