Vientiyritysten huippukohteet ovat nämä viisi maata

Finnvera uskoo, että vientiyritykset kääntävät tänä vuonna katseensa erityisesti viiteen maahan.

  • LKS 20150323 Valtiovarainministeriön raportin mukaan valtion antamien takausten määrä on yli kolminkertaistunut vuosikymmenessä. Viime vuonna takauksia oli jo lähes 50 miljardia euroa. Vientiä edistävän Finnveran pääkonttori Helsingissä maanantaina 23. maaliskuuta 2015. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    ()

Uusista avautuvista markkinoista eniten kysyntää kohdistuu Finnveran mukaan Argentiinaan ja Iraniin. Lisäksi Finnveran takuiden kysyntä kasvaa ennusteiden mukaan myös Intiassa ja Meksikossa. Viidentenä maana listalle pääsee Venäjä.

Näissä maissa etenkin infrastruktuurin uudistamiseen liittyvät investoinnit luovat suomalaisillekin yrityksille vientimahdollisuuksia.

– Esimerkiksi Intiassa vientitakuut ovat olleet suurimmillaan yli 600 miljoonaa euroa, mutta viimeisten kolmen vuoden aikana vienti on ollut laskussa. Viimeisen puolen vuoden aikana kysyntä on kuitenkin ilahduttavasti viriämässä, kertoo tiedotteessa Finnveran Aasian-aluepäällikkö Outi Homanen.

Hän muistuttaa, että viisikosta Iran on muihin maihin verrattuna eri asemassa. Maahan kohdistuu yhä pakotteita, jotka vaikeuttavat vientiä ja rajoittavat viennin rahoittamista.

Finnveran vientitakuiden ja erityistakausten kysyntä kasvoi viime vuonna 50 prosenttia lähes 15 miljardiin euroon. Vientiluottojen kysyntä puolestaan kasvoi 74 prosenttia 12,5 miljardiin euroon.

Kysyntä on lisääntynyt erityisesti telakkateollisuudessa sekä tele- ja metsäsektorilla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.