Verkkouutiset

Investointien osuus kasvoi pk-yritysten rahoituksessa

Valtion omistaman erityisrahoitusyhtiö Finnveran mukaan pienten ja keskisuurten yritysten on edelleen painottunut käyttöpääomaan, mutta kohdentunut aiempaa paremmin investointeihin ja kasvuyrityksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusia lainoja ja takauksia myönnettiin Finnveran mukaan alkuvuonna hieman edellisvuoden tammi-kesäkuuta vähemmän. Finnvera kuitenkin kertoo rahoituksen kysynnän kasvaneen.

Finnveran pienille, keskisuurille ja suurehkoille yrityksille myöntämä kotimaan laina- ja takauskanta oli tammi–kesäkuussa 2,2 miljardia euroa, mikä oli kaksi prosenttia vuoden alkua alemmalla tasolla.

Pk-yrityksissä on vähemmän kuin 250 työntekijää ja liikevaihto enintään 50 miljoonaa euroa. Suurehkojen eli niin sanottujen midcap-yritysten liikevaihto on enintään 300 miljoonaa euroa.

Rahoitus on Finnveran mukaan painottunut edelleen käyttöpääomaan, mutta myönteisenä ilmiönä näkyy rahoituksen aiempaa parempi kohdentuminen investointeihin ja kasvuyrityksiin.

Investointeihin rahoitusta on myönnetty tammi–kesäkuun aikana jo 36,8 miljoonaa euroa, kun koko viime vuonna investointeja rahoitettiin vain hieman yli 55 miljoonalla eurolla.

Liiketoimintajohtaja Katja Keitaanniemi Finnverasta arvioi kehityksen näyttävän myönteiseltä varsinkin kasvavien ja kansainvälistyvien pk-yritysten osalta.

– Edellisvuonna investointien rahoituskysyntä painottui loppuvuoteen eli seuraamme mielenkiinnolla, toistuuko sama kehitys tänä vuonna, hän kertoo Finnveran tiedotteessa.

Käyttöpääomaakin Finnvera on myöntänyt pk-yrityksille alkuvuonna jo yli 127 miljoonaa euroa. Koko viime vuonna käyttöpääomarahoitusta myönnettiin vain reilut 181 miljoonaa euroa.

Pk-yritysten vientitakausten ja -takuiden määrä puolestaan kasvoi tammi-heinäkuussa vuoden vaihteesta seitsemällä prosentilla noin 330 miljoonaan euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)