Verkkouutiset

Finnair pääsi sopuun matkustamohenkilökunnan kanssa

Finnair ja Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys SLSY pääsivät sopimukseen säästöistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Säästösopimuksen kokonaisarvo on 18 miljoonaa euroa vuodessa.

Säästöistä noin 75 prosenttia toteutuu Finnairin mukaan vuonna 2016 marraskuussa päättyvällä työehtosopimuskaudella ja noin 25 prosenttia tulevaisuudessa uuden matkustamohenkilökunnan työehtoihin liittyvien muutosten myötä.

Vastineeksi säästöistä Finnair tarjoaa matkustamohenkilökunnalle kahden vuoden irtisanomissuojan, ulkoistussuojan sekä eläkekannustimen.

– Neuvottelutulos on erittäin hieno osoitus neuvottelutiimien sitoutumisesta ja halusta rakentaa Finnairin tulevaisuutta yhdessä. Tästä kiitoksena olemme halunneet tarjota matkustamohenkilöstölle kahden vuoden irtisanomissuojan, kertoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo yhtiön tiedotteessa.

SLSY:n puheenjohtaja Thelma Åkers kertoo Ylelle, että lentoemännän tai stuertin palkka laskee sovun myötä alle 10 prosenttia. Työntekijät joutuvat myös tekemään 15 tuntia enemmän työtunteja kuukaudessa.

Åkersin mukaan työpaikat säilyvät sovun myötä Singaporen ja Hong Kongin reittejä lukuunottamatta. Matkustamohenkilökunta sai sopimuksessa turvan ulkoistuksilta neljäksi vuodeksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)