Verkkouutiset

Pankkeja ja vakuutusyhtiöitä muistutetaan velvollisuudesta toimia asiakkaan etujen mukaisesti

EU-finanssivalvontaviranomaiset muistuttavat pankkeja ja vakuutusyhtiöitä sijoittajansuojaan liittyvistä velvoitteista, kun ne myyvät omille asiakkailleen tuotteita, jotka kohentavat omaa tai konserniyhtiön vakavaraisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen ESMA on lisäksi julkaissut oman lausuntonsa, jossa se kiinnittää sijoittajien huomiota niin sanottuihin ehdollisiin vaihtovelkakirjoihin.

EU:n finanssivalvontaviranomaisten lausunnon on valmistellut niiden yhteiskomitean kuluttajansuoja-alakomitea ja ESMAn kannanoton ESMAn finanssi-innovaatiokomitea. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen toimii kummankin komitean puheenjohtajana.

– Haluamme muistuttaa finanssialan toimijoita velvollisuudesta toimia aina asiakkaan edun mukaisesti. Erityisen ajankohtaista tämä on nyt pankeille, kun ne ovat vahvistamassa omaa vakavaraisuuttaan, Tuominen sanoo Finanssivalvonnan tiedotteessa.

Tuotteiden myymisessä pankin tai vakuutusyhtiön on otettava huomioon erityisesti eturistiriitojen hallinta, asiakkaille annettava informaatio ja tuotteiden sopivuus asiakkaalle. Myyntihenkilöstön palkitsemisessa ei myöskään tulisi luoda kannustimia, jotka saattaisivat saada myyntihenkilöstön ajamaan omaa tai laitoksen etua asiakkaiden kustannuksella.

Markkinoille on Finanssivalvonnan mukaan jo tullut tuotteita, joilla pankit varautuvat uuteen vakavaraisuussääntelyyn ja vahvistavat omaa vakavaraisuuttaan. Tuotteita saatetaan lanseerata vielä lisää, kun EKP:n johdolla tehtävä pankkien taseiden kattava arviointi stressitesteineen on valmis.

Osa näistä tuotteista on tuotto- ja takaisinmaksuehdoiltaan monimutkaisia, eivätkä ne yleensä sovi ei-ammattimaisille sijoittajille, Finanssivalvonnasta muistutetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)