Verkkouutiset

Asuntolainakatto pysyy ennallaan

Finanssivalvonta on päättänyt pitää ennallaan pankeille asetetun asuntolainakaton.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pankkien asuntolainakatto pysyy ennallaan eli enimmäisluototussuhde säilyy 90 prosentissa ja ensiasunnoissa 95 prosentissa. Vakuusvaatimukset jäävät ennalleen, ja muuttuva lisäpääomavaatimus säilyy nollatasolla.

Finanssivalvonnan johtokunta asetti kuitenkin 15 prosentin riskipainon alarajan niille pankeille, jotka käyttävät asuntolainojen vakavaraisuuslaskennassa niin sanottuja sisäisiä malleja.

Riskipainojen suuruuden perusteella määräytyy, kuinka paljon luottolaitoksen taseessa täytyy olla omia varoja suojana asuntoluotoista aiheutuvia luottotappioita vastaan.

Finanssivalvonnan johtokunnan puheenjohtajan Olli Rehnin mukaan riskipainojen korotus auttaa vahvistamaan rahoitusjärjestelmän kestokykyä.

– Vaikka velkaantuneisuuden kasvu on vaimentunut, kotitalouksien velkataakka on edelleen korkealla tasolla, Rehn toteaa Finanssivalvonnan tiedotteessa.

Alaraja tulee voimaan ensi vuoden alusta ja on voimassa kaksi vuotta. Päätöksen voimaantulo edellyttää, että EU:n neuvosto ei vastusta sitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)