Verkkouutiset

”Selkeät ohjeet EU-säädösten valmisteluun ovat erittäin tarpeelliset”

Finanssialan Keskusliitto on tyytyväinen Euroopan komission aikomukseen parantaa sääntelyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-komissio on kertonut aikovansa jatkossa keskittyä vähempään mutta parempaan säännöstelyyn.

Finanssialan Keskusliiton mukaan selkeät ohjeet säädösvalmistelun parantamiseksi ovatkin erittäin tarpeelliset, ja konsultaatioiden määrän lisääminen on tervetullut uudistus.

Enemmän avoimuutta tarvitaan FK:n mielestä erityisesti kakkostason säännösten valmisteluun.

– Koska nämä säännökset ovat usein todella teknisiä ja laajoja, neljän viikon konsultaatioaika vaikuttaa ajallisesti lyhyeltä, FK:n tiedotteessa todetaan.

Komissio on FK:n mukaan selkeästi nostanut tavoitteita uuden sääntelyn tehon ja laadun suhteen. Fk muistuttaa, että EU-tasolla on säädettävä vain kaikille yhteisistä asioista, ei esimerkiksi tietyn jäsenmaan ongelmien johdosta.

Komissio perustaa myös toimielimen, joka tarkastelee uusien ehdotusten vaikutusarvioita. FK pitää tätä hyvänä asiana, sillä laajan lainsäädännön yhteisvaikutuksia finanssialaan voidaan tarkastella vasta vähitellen ja eri säädösten kokonaisvaikutuksetkin on arvioitava.

Komissio haluaa lisäksi lisätä painetta säädösehdotusten koko valmisteluketjun laadun parantamiseen. FK kannattaa tätä, sillä sen mielestä myös neuvoston ja parlamentin on harkittava ehdotustensa tarpeellisuutta.

– Erityisen tärkeää on myös komission vahva toive, etteivät jäsenmaat saisi lisätä EU-ehdotusten päälle annettavaa kansallista sääntelyä ilman perusteltua syytä, FK painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)