Verkkouutiset

Euron vahvistuminen on syönyt eurosijoittajan tuottoja

Euron vahvistuminen on vaikuttanut merkittävästi varsinkin dollarimääräisten sijoitusrahastojen tuottoihin, kertoo Finanssiala ry.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euro on tänä vuonna vahvistunut Finanssiala ry:n mukaan merkittävästi suhteessa Yhdysvaltojen dollariin. Euroa tukee poliittisten riskien hälveneminen, vahvistuneet talousnäkymät sekä EKP:n viestit rahapolitiikan poikkeustoimien asteittaisesta purkamisesta lähitulevaisuudessa.

Euron vahvistuminen on syönyt eurosijoittajan tuottoja, vaikka tuottojen kehitys paikallisissa valuutoissa olisikin vahvaa.

Finanssiala ry arvioi, että Helsingin pörssissä on useita yhtiöitä, joille euron vahvistumisella suhteessa dollariin on merkittäviä vaikutuksia. Yleisesti ottaen euron vahvistuminen hankaloittaa vientiyhtiöiden tilannetta, mutta yhtiökohtaiset vaikutukset riippuvat yhdistyksen mukaan kuitenkin monesta eri tekijästä.

– Euron vahvistuminen on vaikuttanut merkittävästi etenkin dollarimääräisten sijoitusrahastojen tuottoihin. Noin 15 prosenttia kotimaisesta sijoitusrahastopääomasta on sijoitettu suoraan dollarimääräisiin arvopapereihin. Lisäksi monen kotimaisen ja eurooppalaisen yhtiön tulokseen valuuttakurssiliikkeet vaikuttavat epäsuorasti. Valuutat ovat siten tärkeitä, mutta tälläkin kertaa muutos oli vaikeasti ennakoitava ja jopa yllättävän voimakas, kertoo Finanssiala ry:n analyytikko Elina Salminen tiedotteessa.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin heinäkuun aikana nettomääräisesti 1,1 miljardia euroa uutta pääomaa. Kuun lopussa rahastojen yhteenlaskettu arvo oli 113,5 miljardia euroa. Rahastopääomasta noin 20 miljardia euroa on peräisin Ruotsista.

Eniten uutta pääomaa sijoitettiin osakerahastoihin, yhteensä 539 miljoonaa euroa. Yhdistelmärahastoihin kertyi 364 miljoonaa euroa ja lyhyen koron rahastoihin 242 miljoonaa euroa. Vaihtoehtoiset rahastot keräsivät 77 miljoonaa euroa. Sen sijaan pitkän koron rahastoista lunastettiin nettomääräisesti 151 miljoonaa euroa.

Osakerahastoissa eniten uusia sijoituksia kertyi globaalisti sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 318 miljoonaa euroa. Parhaaseen vuosituottoon ylsivät Suomi-rahastot 19,7 prosentin tuotolla.

Pitkän koron rahastoissa puolestaan eniten uusia sijoituksia keräsivät kehittyville markkinoille sijoittavat rahastot. Parhaaseen vuosituottoon ylsivät euroalueen korkeariskiset yrityslainat 8,6 prosentin keskimääräisellä tuotolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)