Verkkouutiset

Fennovoima hyväksyi Titan-2:n Hanhikivi ykkösen pääurakoitsijaksi

Fennovoima on saanut Hanhikivi 1 -hankkeen pääurakoitsijan Titan-2:n hyväksymis- ja auditointiprosessin päätökseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alihankkijoiden hyväksyminen sekä yritysten pätevyyden ja suorituskyvyn seuranta on Fennovoiman vastuulla koko projektin ajan.

Laitostoimittaja Rusatom Overseas on valinnut Titan-2:n pääurakoitsijaksi joulukuun lopussa.

Pääurakoitsijana Titan-2 vastaa muun muassa työmaan valmistelevista töistä, maa- ja vesirakentamisesta, reaktori- ja turbiinisaarekkeen rakentamisesta, materiaaleista, komponenteista, automaatio- ja asennustöistä.

– Auditointi vahvisti Titan-2:n olevan pätevä ja osaava urakoitsija. Titan 2:lla on paras mahdollinen kokemus Fennovoiman tilaaman laitostyypin rakentamisvastaavana toimimisesta, kertoo Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström tiedotteessaan.

Yhtiö vastaa Hanhikivi 1 -referenssilaitoksen rakentamisesta Sosnovyi Borissa, Venäjällä.

Titan-2:n lisäksi Pyhäjoen ydinvoimahankkeessa toimii kolme muuta päähankkijaa, Gidropress, Atomenergomash ja Atomproekt. Kaikki kolme ovat Rosatomin tytäryhtiöitä.

Hyväksymis- ja auditointiprosessi on myös näiden päähankkijoiden osalta käynnissä ja Fennovoima pyrkii päättämään prosessin toukokuun aikana.

Kaikki päähankkijat valitsevat edelleen omia alihankkijoitaan. Yhteensä Pyhäjoen työmaalla työskentelee parhaimmillaan satoja yrityksiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)