Verkkouutiset

Fazerin työntekijät Vantaalla marssivat ulos vastalauseena irtisanomisille

Fazerin Vantaan leipomon työntekijät marssivat ulos leipomosta maanantaina iltapäivällä yt-neuvotteluiden tuloksen selvittyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Fazerin Vantaan leipomon työntekijöiden pääluottamusmies Jouni Ahjolinnan mukaan vielä ei ole tiedossa, koska työntekijät palaavat työpaikalleen. Leipomon työntekijät ovat pettyneitä yt-neuvotteluiden lopputulokseen ja irtisanottavien suureen määrään.

– Neljä kuukautta kestäneet yt-neuvottelut olivat kuin hukkaan heitettyä aikaa. Työnantaja ei ottanut huomioon työntekijöiden esityksiä työpaikkojen säilyttämiseksi, sanoo Ahjolinna tiedotteessaan.

Työnsä menettää 40 ihmistä, heistä 16 on eläkejärjestelyiden piirissä. Lisäksi konditoria siirretään Vantaalta Fazerin Järvenpään leipomoon.

Fazerin mukaan Vantaan leipomon tuotantomäärät ovat laskeneet ja työ leipomossa on vähentynyt, muutosten taustalla on ”tarve sopeuttaa toimintaa muuttuneeseen markkinatilanteeseen ja turvata leipomotoiminnan kilpailukyky edelleen tulevaisuudessa”.

Huhtikuussa alkaneet yt-neuvottelut koskivat Vantaan leipomon tuotannon ja kunnossapito- ja ylläpito-osaston työntekijöitä. Niiden piirissä oli 270 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)