Verkkouutiset

Muovipussileipä ei enää innosta kuluttajia – Fazer vähentää väkeä

Fazer-konserni aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Henkilöstön vähentämistarve on yhtiön mukaan enintään 61 henkilöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neuvottelut koskevat toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Fazerin mukaan taustalla on tarve vastata toimintaympäristön nopeisiin ja suuriin muutoksiin sekä varmistaa kannattavuus ja ylläpitää kilpailukykyä.

– Hintakilpailu on kovaa ja liikevaihtomme kasvu on tyrehtynyt ostovoiman heikentymisen ja kokonaiskulutuksen pienenemisen seurauksena, kertoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum yhtiön tiedotteessa.

Markkinatilanne on hänen mukaansa erittäin haastava. Kuluttajakäyttäytyminen ja asiakkaiden odotukset ovat muuttuneet nopeasti ja muutokset ovat suuria.

Ruokailupalveluissa haasteena on siirtyminen sopimusruokailusta avoimille markkinoille teollisten työpaikkojen vähentyessä.

Leipomotoiminnassa puolestaan myymälöissä paistetun leivän osuus kulutuksesta kasvaa edelleen ja pakattujen leipomotuotteiden osuus pienenee. Samanaikaisesti leipomotuotteiden tuonti kasvaa.

Myös makeisten kulutus on Fazerin mukaan vähentynyt, ja kilpailu on erittäin kovaa.

Fazer työllistää Suomessa yli 6 600 henkilöä, joista 1 300 on toimihenkilöitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)