Verkkouutiset

Analyytikko: Televisio ajautuu voimakkaaseen murrokseen viiden vuoden sisällä

Netflixin vahva tilaajamäärän kasvu kertoo kuluttajien siirtymisestä perinteisen television katselusta suoratoistopalveluihin, arvioi Evlin analyytikko Jaakko Tyrväinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suoratoistopalvelu Netflixin liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 2,35 miljardiin dollariin, kun se vuotta aiemmin oli 1,82 miljardia. Liikevoittoa kertyi 154 miljoonaa dollaria. Yhtiö ennustaa kasvun jatkuvan tänä vuonna.

Sijoittamiseen erikoistuneen yksityispankin Evlin analyytikon Jaakko Tyrväisen mielestä Netflixin vahva tilaajamäärän kasvu kertoo kuluttajien siirtymisestä television katselusta suoratoistopalveluihin.

– Uskommekin perinteisen televisiomedian ajautuvan seuraavan viiden vuoden sisällä verraten voimakkaaseen murrokseen, Tyrväinen toteaa Evlin aamukatsauksessa.

Hän ennustaa television katsojamäärien laskevan selvästi. Samalla mainostajat katoavat, tai ainakin mainosten yksikköhinta laskee.

– Liiketoiminnassa, jossa kiinteät kustannukset ovat suhteellisen suuret, tämä saattaa johtaa nopeaan tulospaineeseen, Tyrväinen arvioi.

Perinteisen television haasteet ovat hänen mukaansa myös keskeinen tekijä, minkä vuoksi Evlissä uskota mediatalo Sanoman tuloskasvun jatkuvan tulevina vuosina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)