Verkkouutiset

Suomi oli seitsemäntenä työvoimakustannuksissa EU:ssa

Yksityissektorin työvoimakustannukset eivät Euroopan tilastotoimisto Eurostatin tuoreen tilaston mukaan ole Suomessa poikkeuksellisen korkeat muihin euromaihin verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime vuonna keskimääräinen työvoimakustannus oli Eurostatin mukaan euroalueella 29,2 euroa tuntia kohden. Eurostatin laskelmassa ei ole mukana maataloutta eikä julkista hallintoa.

Korkeimmat kustannukset EU-alueella olivat Tanskassa (40,3 euroa), Belgiassa (39,1 euroa) ja Ruotsissa (37,4 euroa).

Suomi oli 32,3 eurollaan vasta seitsemäs Luxemburgin (35,9 euroa), Ranskan (34,6 prosenttia) ja Hollannin (34 euroa) jälkeen.

Työvoimakustannukset kasvoivat viime vuonna euroalueella 1,1 prosenttia, kun Suomessa kustannusten kasvu oli 1,3 prosenttia.

Eniten kustannukset nousivat euroalueella Virossa, missä nousua oli viime vuonna 6,6 prosenttia. Latviassa kasvu oli 6 prosenttia ja Slovakiassa 5,2 prosenttia.

Sen sijaan Kyproksella työvoimakustannus laski 2,8 prosenttia, Portugaluissa 0,8 prosenttia ja Irlannissa 0,2 prosenttia.

Koko Euroopan unionin alueella keskimääräinen työvoimakustannus oli 24,6 euroa tuntia kohden, mutta vaihtelu eri maiden välillä oli erittäin suurta.

Esimerkiksi Bulgariassa kustannukset olivat työtuntia kohden vain 3,8 euroa ja Romaniassa 4,6 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)