Verkkouutiset

Nuorista työttöminä Kreikassa 46,1 prosenttia, Espanjassa 44,4 ja Italiassa 39,4 mutta Saksassa vain 6,7

Euroalueella työttömyys on hieman laskenut vuodentakaisesta ja talousodotukset ovat vahvistuneet, mutta vielä ollaan kaukana täystyöllisyyttä lähestyvästä USA:sta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan tilastotoimiston Eurostatin mukaan euroalueen kausitasoitettu työttömyysaste oli marraskuussa 9,8 prosenttia. Luku pysyi samana lokakuuhun verrattuna, mutta vuosi sitten se oli 10,5 prosenttia.

Koko EU-alueella työttömyysaste oli marraskuussa 8,3 prosenttia, kun se lokakuussa oli 8,4 prosenttia ja vuosi sitten 9 prosenttia.

EU-alueella oli marraskuussa yhteensä 20,4 miljoonaa työtöntä, joista 15,9 miljoonaa asui euroalueella.

Alhaisin työttömyysaste oli Tsekin tasavallassa, missä se oli vain 3,7 prosenttia. Toiseksi alhaisen aste oli Saksassa, missä jäätiin 4,1 prosenttiin.

Korkein työttömyysaste oli Kreikassa, missä se ylsi 23,1 prosenttiin. Sitä seurasi Espanja 19,2 prosentilla. Suomen vastaava työttömyysaste oli Eurostatin mukaan 8,8 prosenttia.

Nuorten työttömyysaste oli euroalueella 18,8 prosenttia. Kreikassa se oli peräti 46,1 prosenttia, Espanjassa 44,4 prosenttia ja Italiassa 39,4 prosenttia. Sen sijaan Saksassa nuorten työttömyysaste oli vain 6,7 prosenttia.

Varainhoitoyhtiö FIM kertoi maanantain aamukatsauksessaan, että euroalueen työttömyysasteen odotetaan pysyvän 9,8 prosentissa, joten mitään yllätyksiä marraskuu ei tuonut mukanaan.

Perjantaina julkaistu euroalueen talousluottamus vahvistui FIMin mukaan odotuksia selvästi voimakkaammin korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2011. Yhtiö arvioi tämän vahvistavan ostopäällikköindeksien antamaa kuvaa euroalueen melko voimakkaasta elpymisestä viime vuoden loppua kohti.

USA:n työttömyysaste oli perjantaina julkaistujen tietojen 4,7 prosenttia, ja palkat nousivat joulukuussa jo 2,9 prosenttia. Luku on FIMin mukaan korkein finanssikriisin jälkeen ja tukee liittovaltion keskuspankin näkemystä korkojen nousun selvästä kiihtymisestä. Lisäksi keskuspankkiirien kommenttien mukaan maan työmarkkinat lähestyvät täystyöllisyyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)