Suomen työttömyys vielä euroalueen alapuolella

Euroalueen työttömyys laski edelleen tammikuussa joulukuusta hiukkasen.

  • LKS 20160113 Työnhakijat etsivät työpaikkoja TE-toimiston tietokoneilla.  Antinkatu 1 Helsingissä 15. toukokuuta 2015. Tilanne on lavastettu. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Työnhakijat etsivät työpaikkoja TE-toimiston tietokoneilla Helsingissä.

    ()

Euroopan tilastotoimiston Eurostatin mukaan euroalueen työttömyysaste oli tammikuussa 10,3 prosenttia, kun se joulukuussa oli 10,4 prosenttia ja vuosi sitten tammikuussa 11,3 prosenttia.

Koko EU-alueen työttömyysaste laski tammikuussa 8,9 prosenttiin tammikuun 9 prosentista. Vuosi sitten EU:n työttömyys oli 9,8 prosenttia. Kaikki luvut ovat kausitasoitettuja.

Vähiten työttömyydestä kärsi Saksa, jossa työttömyysaste oli 4,3 prosenttia. Tsekin tasavallassa työttömyysaste oli myös alhainen, vain 4,5 prosenttia. Maltalla ja Englannissa työttömyysaste oli 5,1 prosenttia.

Sen sijaan Espanjassa työttömyysaste oli tammikuussa 20,5 prosenttia, ja Kreikassa työttömiä oli viimeisten saatavilla olevien marraskuun tietojen mukaan 24,6 prosenttia

Suomen työttömyysaste oli tammikuussa Eurostatin yhdenmukaistetun tilaston mukaan 9,4 prosenttia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.