Verkkouutiset

Halpa energia pitää edelleen euroalueen inflaation nollan tuntumassa

Euroalue ponnisti kesäkuussa deflaatiosta hiukan inflaation puolelle, vaikka energian hinnat olivatkin edelleen selvästi vuodentakaista alhaisemmat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroalueen inflaatio oli Eurostatin pikaennakon mukaan kesäkuussa 0,1 prosenttia. Toukokuussa vastaava inflaatio oli -0,1 prosenttia, eli euroalue oli lievässä deflaatiossa.

Kuluttajahintojen noususta piti kesäkuussa parhaiten huolta palveluala, missä inflaatiovauhti oli 1,1 prosenttia. Toukokuussa alan kuluttajahinnat nousivat vuodentakaisesta yhdellä prosentilla.

Elintarvikkeiden, alkoholin ja tupakan hinnat nousivat kesäkuussa vuodentakaisesta 0,9 prosenttia, mikä oli saman verran kuin toukokuussa.

Teollisuustuotteiden kuluttajahinnat nousivat kesäkuussa vuodentakaisesta 0,4 prosenttia, kun ne toukokuussa nousivat 0,5 prosenttia.

Sen sijaan energian kuluttajahinnat laskivat edelleen melkoisesti vuodentakaisesta. Pudotusta kertyi kesäkuussa 6,5 prosenttia, kun pudotus oli toukokuussa 8,1 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)