Verkkouutiset

Yritykset uskovat viennin virkistyvän Euroopassa ja Suomessa

Euroopan talous vahvistuu ja vienti virkistyy hitaasti mutta varmasti, arvioidaan Euroopan kauppakamarijärjestön Eurochambresin tuoreeessa Economic Survey 2016 -suhdanneselvityksessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurochambresin ennustus Euroopan maltillisesta kasvusta perustuu arvioon piristyvästä kaupasta EU:n sisämarkkinoilla. Alhaisen euron ja öljyn hinnan uskotaan myös auttavan EU-maiden vientiä muille markkinoille.

– Eurochambresin ennuste maalaa varovaisen myönteisen kuvan Euroopan talousnäkymistä. Arvio on kuitenkin linjassa viime viikolla julkaistun euroalueen ostopäällikköindeksin PMI:n kanssa, toteaa Eurochambresin hallituksen jäsen, Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori tiedotteessaan.’

Euroopan maiden talouskehitys vaihtelee selvityksen mukaan suuresti, ja sitä varjostavat geopoliittiset jännitteet. Kyselyn luottamusindeksi oli viime vuoden tasolla. Luottamus oli vahvistunut Espanjassa, Irlannissa, Latviassa, Liettuassa, Portugalissa ja Suomessa.

Viennin kasvua ennakoiva indeksi on noussut selvityksen mukaan merkittävästi viimevuotisesta. Keskuskauppakamarin mukaan varsinkin Suomen vientinäkymät ovat vahvistuneet. Investointien uskotaan kuitenkin olevan Suomessa yhä jäissä ensi vuonnakin.

Eurochambresin selvitykseen vastasi lähes 59 000 yritysedustajaa 26 maasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)