Verkkouutiset

Helsinki-Vantaan lentokentän laajentamiseen 230 miljoonaa euroa Euroopan investointipankilta

Euroopan investointipankki myönsi torstaina 230 miljoonan euron lainan Finavia Oyj:lle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Olemme todella tyytyväisiä voidessamme tukea Finaviaa Helsinki-Vantaan lentoaseman kehittämisessä, sillä lisääntyvä kapasiteetti hyödyttää sekä matkustajia että lentoyhtiöitä ja auttaa lentoliikenteen solmukohtaa pysymään mukana kilpailussa, Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä torstaina.

Investointipankin myöntämän lainan on tarkoitus kehittää lentoasemaa varautumaan lentoliikenteen kasvuun ja parantamaan matkustajapalveluiden tasoa. Helsinki-Vantaan kansainvälisen lentoliikenteen odotetaan kasvavan neljällä prosentilla vuosittain.

investoinnin avulla voidaan laajentaa terminaalia kahdella lisäsiivellä, nostaa matkatavaran käsittelykapasiteettia 50 prosentilla, rakentaa erilaisia maaliikenne- ja lentokenttäalueen infrastruktuureja sekä lisätä asematason kapasiteettia ja laajarunkokoneiden siltapaikkoja. Lentoaseman kasvun myötä odotetaan syntyvän 5 000 työpaikkaa.

Strategisen infrastruktuurin tukeminen on Vapaavuoren mukaan rahoituksen yksi painopistealue.

Euroopan investointipankki on kasvattanut rahoitustaan Suomessa viime vuosina. Viime vuonna EIP tuki hankkeita Suomessa yhteensä 1,62 miljardin euron arvosta.

EIP on pitkäaikaisia lainoja tarjoava Euroopan unionin rahoituslaitos, jonka omistavat Euroopan unionin jäsenvaltiot.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)