Onko EKP valmis lisäelvytykseen? Inflaatiota ei juuri ole

Euroalueen vuotuinen inflaatiovauhti on pysynyt 0,2 prosentissa joulukuussa, raportoi Euroopan tilastoviranomainen Eurostat.

  • LKS 20150712 // LKS 20150126 LKS 20150123 - Euro-alueen valuuttaa, yhden ja kahden euron kolikoita sekä 20:n sentin kolikko, kuvattu Ateenassa 21. tammikuuta 2015. Kreikan uusi parlamentti valitaan parlamenttivaaleissa tulevana sunnuntaina. LEHTIKUVA Jussi Nukari

    Inflaatio ei lähde vauhtiin.

    ()

Heikko inflaatio kasvattaa odotuksia, että Euroopan keskuspankki vauhdittaisi määrällisen elvytyksen ohjelmaansa.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi sanoi joulukuussa, että EKP lisäisi rahan tarjontaa arvopapereita ostamalla, mikäli inflaatio pysyisi edelleen olemattomana.

EKP seuraa erityisesti niin sanottua pohjainflaatiota, jossa ruoan ja öljyn vaikutus hintakehitykseen on poistettu. Pohjainflaatio oli 0,9 prosenttia joulukuussa.

Euroopan keskuspankin asettama inflaatiotavoite on hieman alle kaksi prosenttia. Euroalueen inflaatio on kuitenkin ollut alle yhden prosentin tasolla jo yli kahden vuoden ajan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.