Verkkouutiset

”Euroalue tarvitsee valtiovarainministerin”

Ajatus euroalueen valtiovarainministeristä on taas nostettu esiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italian valtiovarainministeri Pier Carlo Padoan esittää euromaille yhteistä valtiovarainministeriä keskuspankkiirien vanavedessä.

– Kannatan institutionaalisen viran (eli euromaiden valtiovarainministerin) perustamista. Todellinen kysymys ei ole siitä, tykkäämmekö ajatuksesta vai ei vaan siitä, mitä tältä hahmolta odotetaan, hän sanoo yleisradioyhtiö RAI:n mukaan.

– Jos haluamme luoda unionin, meidän on myös jaettava jotakin, Padoan sanoo.

Padoanin pohdiskelu lienee vastaus Saksan ja Ranskan keskuspankkien pääjohtajien yhteiseen julkilausumaan maanantain Süddeutsche Zeitungissa, jossa he luonnostelivat kriisin jälkeistä euroaluetta. Heidän mielestään rahaliittoa pitää tiivistää ja siihen on saatava kehys yhteiselle talouspolitiikalle.

Pääjohtajien mukaan luottamuksen palautus euroalueeseen vaatii tiiviimpää integraatiota. Sen saavuttamiseksi euromaiden on luovutettava suvereniteettiaan ja toimivaltaansa eurooppalaiselle tasolle. Hahmotelmaan kuuluu yhteinen valtiovarainministeriö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)