Verkkouutiset

TS: Pankit uskovat euron devalvoitumiseen

Pankit uskovat euron ulkoisen arvon laskevan jyrkästi lähiviikkoina. kirjoittaa Turun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyse on siitä, että pankit odottavat Euroopan keskuspankki EKP:n tekevän torstaisessa kokouksessaan euron ulkoista arvoa heikentäviä päätöksiä. Yksi tällainen voi olla rahamarkkinoille suunnattu lisäelvytys, jolla EKP yrittää saada vauhtia EU:n talouteen.

Euron ulkoista arvoa heikentää myös odotus korkojen nousun alkamisesta Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain keskuspankin odotetaan joulukuun puolessa välissä nostavan ohjauskorkoaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008.

Tavalliselle ihmiselle euron heikentyminen tarkoittaa euroalueen ulkopuolelta tulevien tuotteiden kallistumista. Asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, että euro ulkoinen arvo alenee loppuvuonna, mutta erimielisiä siitä, kuinka jyrkkä valuutan arvon alamäki on.

– Euro halpenee loppuvuoden ajan, mutta uskon, että nousu alkaa jo ensi vuoden alussa, Aktian pääekonomisti Heidi Schauman ennustaa TS:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)