Verkkouutiset

EU:n työllistämistukea Nokian entisille työntekijöille

Euroopan parlamentti hyväksyi keskiviikkona 2,6 miljoonaa euroa EU-tukea Nokian irtisanomien työntekijöiden työllistymisen edistämiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Globalisaatiorahaston tuella edistetään Nokia Network Systemsin ja sen kolmen tavarantoimittajan ja jatkojalostajan palveluksesta irtisanottujen työllistämistä.

Tuen tavoitteena on auttaa kaikkiaan 821:tä irtisanottua työntekijää löytämään uusi työpaikka.

Työpaikkojen menetykset johtuvat ICT-alan erittäin kovasta kilpailusta.

– Suomi on ollut aikaisemmin IT-alan jättiläinen, jonka rakenteisiin globalisaatio on vaikuttanut huomattavan paljon. Maailmankaupan muuttuneet rakenteet IT-alalla tekevät Suomesta EGR-rahaston supernettosaajan, parlamentin mietinnön esittelijänä toiminut Petri Sarvamaa (kok.) sanoo.

Mietintö hyväksyttiin Euroopan parlamentissa äänin 554 puolesta, 70 vastaan, kahdeksan tyhjää.

Tieto- ja viestintäteknologia-alalla on rakenteellisesti keskeinen asema Suomen taloudessa, todetaan päätöslauselmassa.

Mepit huomauttavat, että Nokian viimeisimmät työntekijävähennykset kuvastavat Suomen teknologiateollisuuteen vaikuttavaa kehitystä, jossa työllisyysluvut ovat olleet kahden viime vuoden aikana erittäin epävakaat tehokkuuden lisäämisestä ja tuotteiden kilpailukyvyn säilyttämisestä johtuvan paineen vuoksi.

Päätöslauselmassa muistutetaan myös, että Nokian työntekijävähennykset ovat osa yhtiön maailmanlaajuista muutosohjelmaa, jota yhtiö tarvitsee voidakseen kilpailla itäaasialaisten kilpailijoidensa kanssa.

Neuvosto hyväksyi työllistämistuen jo maanantaina, joten päätös astuu voimaan parlamentin hyväksynnän myötä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)