Verkkouutiset

Nyt puhutaan velkahelpotuksista – Suomi edellyttää Kreikan etenevän sovitusti

Kreikan parlamentti hyväksyi säästöohjelman eilen illalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-ministerivaliokunta linjasi tänään kokouksessaan Suomen kantoja Kreikan rahoitustukiohjelman (EVM) toisen väliarvion hyväksymiseen ja velkahuojennuksiin.

Euroryhmä käsittelee Kreikan rahoitustukiohjelman toista väliarviota kokouksessaan ensi maanantaina 22. toukokuuta.

Suomi katsoo, että edellytyksenä väliarvion hyväksymiselle ja siihen liittyvän lainaerän maksamiselle on, että euroryhmä tai euroryhmän työryhmä voivat todeta ohjelman etenevän sovittujen tavoitteiden mukaisesti. Suomi ei kuitenkaan hallitusohjelman mukaisesti ole valmis hyväksymään ratkaisuja, joissa Suomen vastuut kasvavat.

EU-maissa on ollut valmiutta velkahuojennuksiin korkoja alentamalla, korotonta aikaa pidentämällä ja laina-aikaa pidentämällä. EU-maissa, kuten Suomessa, näiden ei ole katsottu tarkoittavan saatavien leikkauksia eli vastuiden kasvamista, kun velan nimellisarvoon ei kosketa. Siten tulkitaan, että vastuut eivät kasva.

Kreikan parlamentti hyväksyi eilen illalla paljon vastustusta herättäneen säästöohjelman, joka oli EU:n, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston ehtona lainaohjelman jatkumiselle. Kreikka odottaa säästöohjelman hyväksymisen avaavan keskustelut seuraavien lainaerien maksusta nykyisestä lainaohjelmasta ja velkahelpotuksista.

Kreikassa järjestettiin keskiviikkona yleislakko ja mielenosoituksia säästöjä vastaan. Mielenosoitukset yltyivät mellakoiksi, joissa heiteltiin muun muassa Molotovin cocktaileja.

Toimittajat: Suvi Hautanen ja Sami Metelinen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)