Verkkouutiset

Euroopan strategisten investointien jakautumiseen toivotaan tasapuolisuutta

Euroopan alueiden komitean mielestä strategisten investointien pitäisi jakautua tasapuolisesti, ja paikallisviranomaisten roolia pitäisi vahvistaa hankkeissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan alueiden komitea AK on antanut lausunnon asetuksesta, joka koskee Euroopan strategisten investointien rahastoa ESIR:iä.

Lausunnossa kehotetaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota investointien tasapuoliseen jakautumiseen ja koordinoimaan investointiohjelmaa EU:n rakennerahastojen kanssa.

Lisäksi alue- ja paikallisviranomaisten roolia pitäisi vahvistaa strategisten hankkeiden määrittämisessä ja toteuttamisessa.

– Meidän on myös pohdittava, miten voidaan pienentää nykyisiä investointivajeita ja kiinnittää enemmän huomiota puutteellisesti kehittyneisiin ja syrjäisiin alueisiin, korostaa AK:n puheenjohtaja Markku Markkula komiteansa tiedotteessa.

Komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan alueilla on avainrooli ESIR-rahaston menestyksekkäässä toteuttamisessa.

– Haluan siksi kannustaa alueita kaikkialla Euroopassa aktivoitumaan ja hyödyntämään ESIR-rahaston tarjoamaa uutta investointipotentiaalia, Katainen toteaa.

Hän muistuttaa, että komissio voi tarjota puitteet, mutta hankkeiden aloitteet tulevat alueilta.

– Nyt on erinomainen tilaisuus esittää erilaisia alueiden olosuhteisiin ja tarpeisiin pohjautuvia hankkeita, joilla on korkeampi riskiprofiili, Katainen painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)