Verkkouutiset

Alitalian uusi pääomistaja tulee Arabiemiraateista – yli 2200 saa kenkää

Arabiemiraateista kotoisin olevasta Etihad-lentoyhtiöstä on tulossa Italian suurimman lentoyhtiön Alitalian pääomistaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italialaismedian mukaan Alitalia-CAI:n hallitus kokoontuu 8. elokuuta sinetöimään konkurssin partaalle hoippuneen yhtiön omistajamuutokset. Yhtiöön pumpataan pääoma 300 miljoonaa euroa.

Etihad on saamassa yhtiön osakkeista 49 prosenttia, joten enemmistö säilyy vielä eurooppalaisilla sijoittajilla.

Samalla myös jo aiemmin päätetyt irtisanomiset toteutetaan. Kaikkiaan Alitaliasta saa lähteä 2251 työntekijää, muun muassa 1590 maapalveluihin kuuluvaa henkilöä, 126 lentäjää ja 420 matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Konkurssista konkurssin partaalle

Vuonna 2008 konkurssiin menneen Italian kansallisen lentoyhtiön Alitalian raunioille perustettu Alitalia-CAI on ollut yli vuoden lähes samassa jamassa kuin edeltäjänsä. Alitalia syntyi vanhan Alitalian ja Airone-lentäyhtiön fuusioista.

Alitalia-CAI syntyi Italian silloisen pääministeri Silvio Berlusconin runnomana. Ennen Alitalia-CAI:n luomista Berlusconi hylkäsi ranskalais-hollantilaisen Air France-KLM:n tarjouksen Alitalian ostamisesta, ja painosti kotimaisen ryhmittymän luomaan uuden Alitalian. Air France-KLM:stä tuli kuitenkin Alitalia-CAI:n suurin yksittäinen omistaja 25 prosentin osuudella yhtiön osakkeista.

Alitalia-CAI teki perustamisestaan lähtien tappiota. Vuoden 2012 tappio oli 280 miljoonaa euroa ja viime vuonna yhtiö teki tappiota noin 1,6 miljoonaa euroa päivässä. Velkaa Alitalia-CAI:lla on 560 miljoonaa euroa.

Yhtiö on käynyt pitkään neuvotteluja Etihadin kanssa. Tähän saakka Alitalia-CAI:n suurin yksittäinen omistaja Air France-KLM ilmoitti viime vuoden lokakuussa, etteivät sen ”taskut ole pohjattomat”, eikä suostunut enää upottamaan pääomaa yhtiöön.

Lähteet: Il Sole 24 Ore, Radiotelevisione italiana RAI

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)