Verkkouutiset

Eteran indeksissä Suomella vahva vuosi neljän laihan vuoden jälkeen

Eläkevakuutusyhtiö Eteran suhdanneindeksi oli viime vuonna neljän laihan vuoden jälkeen vahvasti positiivinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eteran seurantaryhmän mukaan työntekijämäärät kasvoivat 3,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Eteran suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

– Neljän miinusmerkkisen vuoden jälkeen Eteran suhdanneindeksi oli vahvasti plussalla. Työntekijämäärien kasvu oli viime vuonna lähes vuoden 2011 tasolla, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen kertoo.

Eteran suhdanneindeksi oli 3,3 prosenttia koko vuodelta 2016 (-0,5 % vuonna 2015). Joulukuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 3,7 prosenttia edellisvuoden joulukuuhun verrattuna.

Positiivista kehitystä kaikilla alueilla

Työntekijämäärien kasvun vetureina toimivat rakentaminen ja palvelut.

Rakentamisen toimialaindeksi oli 3,0 prosenttia vuonna 2016 (vuonna 2015 -1,7 %). Joulukuussa rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat 3,6 prosenttia edellisvuoden joulukuuhun verrattuna.

Positiivista kehitystä on havaittavissa jo muillakin toimialoilla.

Eteran alueelliset suhdanneindeksit olivat kaikki positiivisia. Etelä-Suomen suhdanneindeksi oli 3,2 prosenttia vuonna 2016 (-0,3 %). Pohjois-Suomen suhdanneindeksi oli 5,2 prosenttia (0,8 %) ja Länsi-Suomen 3,7 prosenttia (-0,9 %). Itä-Suomen suhdanneindeksi kipusi niukasti plussalle ja oli 0,2 prosenttia (-1,8 %).

Teollisuuden viriäminen näkyy erityisesti Länsi-Suomessa.

– Maakunnista vahvin kasvaja oli tänä vuonna Varsinais-Suomi. Siellä työntekijämäärät kääntyivät kasvuun jo vuoden 2015 huhtikuussa eli muita maakuntia aiemmin, Hietanen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)