Eteran indeksi: Vuosi vauhtiin vahvassa kasvussa

Eläkevakuutusyhtiö Eteran suhdanneindeksin mukaan kuluva vuosi alkoi vahvasti positiivisena.

  • tyontekijat

    Yli 6 prosentin kasvu työntekijämäärissä on merkittävä

    ()

Eteran suhdanneindeksi kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla. Tammikuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat peräti 6,7 prosenttia edellisvuoden tammikuuhun verrattuna.

– Tammikuu oli erittäin positiivinen kuukausi. Viime vuosi oli jo selvästi plussalla, ja nyt työntekijämäärät ovat kasvaneet vielä voimakkaammin, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen kertoo tiedotteessaan.

Koko viime vuodelta Eteran suhdanneindeksi oli 3,3 prosenttia.

– Yli 6 prosentin kasvu työntekijämäärissä on merkittävä, sillä jo vertailuajankohta eli viime vuoden tammikuu oli positiivinen, Hietanen toteaa.

Tammikuussa työntekijämäärien kasvu painottui erityisesti palvelu- ja henkilöstövuokrausalalle. Myös rakentamisen toimialaindeksi jatkoi positiivisena.

Vahvaa kasvua nähtiin paitsi pääkaupunkiseudulla, myös muualla Suomessa. Voimakkaimmin työntekijämäärät kasvoivat Kehä kolmosen ulkopuolella kotipaikkaa pitävissä yrityksissä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.