Verkkouutiset

Eteran indeksi: Vuosi vauhtiin vahvassa kasvussa

Eläkevakuutusyhtiö Eteran suhdanneindeksin mukaan kuluva vuosi alkoi vahvasti positiivisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eteran suhdanneindeksi kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla. Tammikuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat peräti 6,7 prosenttia edellisvuoden tammikuuhun verrattuna.

– Tammikuu oli erittäin positiivinen kuukausi. Viime vuosi oli jo selvästi plussalla, ja nyt työntekijämäärät ovat kasvaneet vielä voimakkaammin, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen kertoo tiedotteessaan.

Koko viime vuodelta Eteran suhdanneindeksi oli 3,3 prosenttia.

– Yli 6 prosentin kasvu työntekijämäärissä on merkittävä, sillä jo vertailuajankohta eli viime vuoden tammikuu oli positiivinen, Hietanen toteaa.

Tammikuussa työntekijämäärien kasvu painottui erityisesti palvelu- ja henkilöstövuokrausalalle. Myös rakentamisen toimialaindeksi jatkoi positiivisena.

Vahvaa kasvua nähtiin paitsi pääkaupunkiseudulla, myös muualla Suomessa. Voimakkaimmin työntekijämäärät kasvoivat Kehä kolmosen ulkopuolella kotipaikkaa pitävissä yrityksissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)