Verkkouutiset

Espanjan talousnäkymät kirkastuvat vauhdilla

Espanjassa puhutaan jo yli kolmen prosentin talouskasvusta tänä vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espanjan valtiovarainministeriön kasvuarvio tälle vuodelle on 2,9 prosenttia.

Maan valtiovarainministeri Luis de Guindos on kuitenkin nyt kertonut, että talousmittarit osoittavat jo enemmänkin 3,5 prosentin kasvun suuntaan.

Viime vuonna Espanjan talous kasvoi 1,4 prosenttia. Tälle vuodella ranskalaispankki BNP Paribas on jo ennustanut maalle 3,0 prosentin kasvua.

Tammi-maaliskuussa Espanjan talous kasvoi edellisestä vuosineljänneksestä 0,9 prosenttia. Vuoden takaisesta kasvua oli 2,6 prosenttia.

Espanjan työttömyys on kuitenkin vielä yli 20 prosenttia.

Muutto Espanjaan nostaa pieneläkeläisen elintasoa

Espanjassa asuva, eläkkeellä oleva tohtoritukija Paula Könnilä on tutkinut ulkomaille muuttaneita suomalaisia eläkeläisiä Siirtolaisinstituutin tilauksesta. Hänen mukaansa Espanjan Aurinkorannikolla asuu pysyvästi yli 7 000 suomalaista.

Hän kertoo Ylelle, että elintason nousu on ilmeinen Suomesta Espanjaan muuttavalle pieneläkeläiselle. Maassa on edullinen verotus, elintarvikkeiden hintataso lähes 20 prosenttia alle Suomen, sairaanhoito ilmaista ja lääkkeet edullisia.

(Yle, Talouselämä, El Pais)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)