Verkkouutiset

Yhdysvaltalaiset osakkeet tuottivat työeläkevakuuttajalle parhaiten

Työeläkevakuutusyhtiö Elo keräsi alkuvuonna osakemarkkinoilta parhaiten sijoitustuottoja, erityisesti yhdysvaltalaiset osakkeet tuottivat hyvin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sijoitusmarkkinoilla nähtiin yhtiön mukaan vahvaa kehitystä vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Kesäkuun lopussa Elon sijoitusten arvo oli yli 19,3 miljardia euroa. Sijoitustoiminnan tuotto vuoden ensimmäisellä puoliskolla oli 3,6 prosenttia.

Parhaiten tuottivat osakesijoitukset, joiden tuotto ylsi 5,4 prosenttiin. Erityisesti yhdysvaltalaiset osakkeet tuottivat yhtiön mukaan poikkeuksellisen hyvin, 23,3 prosenttia.

Elo aloitti toimintansa vuoden alussa, kun Lähi-Tapiola Eläkeyhtiö ja Eläke-Fennia yhdistyivät. Toimitusjohtaja Lasse Heiniön mukaan yhtiö on otettu hyvin vastaan, ja toimintakustannuksetkin ovat pysyneet kohtuullisella tasolla.

Yhtiön mukaan alkuvuosi oli maailmantaloudelle haastava. Konfliktit Ukrainassa ja Lähi-idässä sekä huolet Kiinan kiinteistömarkkinoiden tilasta aiheuttivat epävarmuutta globaalisti.

Euroalueella talouskasvu on näyttänyt vähitellen pääsevän nousuun, mutta Suomen taloudessa merkit kasvun käynnistymisestä ovat yhtiön mielestä edelleen heikkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)