Verkkouutiset

Elisa: 4G-liittymien kysyntä vilkasta

Teleoperaattori Elisan liikevaihto laski hieman vuodentakaisesta heinä-syyskuussa, mutta liikevoitto parani jonkin verran.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elisan liikevaihto oli kolmannella vuosineljänneksellä 384 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten samaan aikaan oli 395 miljoonaa.

Liikevoitto sen sijaan kasvoi 84 miljoonasta 89 miljoonaan euroon, ja tulos ennen veroja oli 78 miljoonasta 83 miljoonaan euroon.

– Liikevaihto laski hieman, mutta Elisan kilpailukyvyn parantaminen jatkui menestyksekkäästi. 4G-liittymien kysyntä jatkui vilkkaana, mikä on merkki asiakkaiden valmiudesta maksaa enemmän nopeammista yhteyksistä, arvioi Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila yhtiön tiedotteessa.

Mattilan mukaan Elisan 4G verkko kattaa jo yli 95 prosenttia suomalaisista.

Mobiilidatapalveluiden käyttö kasvoi Mattilan mukaan 80 prosenttia viime vuodesta sekä kuluttajien että yritysasiakkaiden keskuudessa.

– Roaming-hintojen laskun myötä mobiilidataa käytetään enemmän nyt myös ulkomailla. Siitä esimerkkinä on 15-kertainen kasvu Yhdysvalloissa lomakauden aikana, hän kertoo.

Elisa arvioi koko vuoden liikevaihdon nousevan samalle tai hieman paremmalle tasolle kuin viime vuonna. Mobiilidatan, ICT-palvelujen ja uusien verkkopalvelujen sekä tehtyjen yritysostojen odotetaan kasvattavan liikevaihtoa.

Konsernin kertaeristä puhdistetun koko vuoden käyttökatteen odotetaan olevan hieman parempi kuin viime vuonna.

Elisa aikoo jatkaa kustannustehokkuustoimiaan muun muassa virtaviivaistamalla tuotevalikoimaansa, IT-järjestelmiään ja IT-operaatioitaan. Lisäksi asiakaspalvelun ja myynnin tehokkuutta lisätään ja yleisiä hallintokuluja vähennetään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)