TE: Kasvattaako EKP osto-ohjelmaansa?

EKP:n uskotaan muuttavan osoto-ohjelmaansa etupainotteisemmaksi, kertoo Talouselämä.

  • LKS 20160211  IMF02; (FILES) This file photo taken on May 14, 2001 in Paris shows a 500 euros banknote. The European Central Bank is to decide on whether to keep printing 500-euro banknotes, as authorities increasingly suspected that the notes were being used for illicit purposes. - ALTERNATIVE CROP / AFP / THOMAS COEX - LEHTIKUVA / AFP

    ()

EKP:n pääjohtaja Mario Dragh sanoi tammikuun lopulla, että keskuspankin on välttämätöntä uudelleenarvioida rahapolitiikkaansa. Ensi viikon torstaina Dragh aikoo pitää asiasta lehdistötilaisuuden.

Käytännössä rahapolitiikan uudelleenarvioiminen tarkoittaa sitä, että EKP lisää elvytystoimiaan. Mikäli niin ei tapahdu, on kyyti markkinoilla jälleen kylmää.

Varainhoitotalo Alfred Bergin taktisesta allokaatiosta vastaava johtaja Jonas Olavi uskoo EKP:n muuttavan osto-ohjelmaansa etupainotteisemmaksi.

– Odotan EKP:n kasvattavan kuukausittaista osto-ohjelmaa 80 miljardiin nykyisestä 60 miljardista ja mahdollisesti laajentavan ostettavissa olevien sijoituskohteiden valikoimaa. Se on vähintä, mitä heidän pitää tehdä, Olavi sanoo.

Markkinoilla pidetään myös mahdollisena, että EKP laskisi talletuskorkoa edelleen. Tällä hetkellä se on -0,30 prosenttia.

– Sanoisin, että on 55 prosentin todennäköisyys, että EKP yllättää positiivisesti. Markkinat voivat kuitenkin hinnoitella sen jo etukäteen, jolloin kurssireaktio voi jäädä vaisuksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.