Verkkouutiset

Yrittäjät: Ekopesuaineista tulee ensi vuonna vaarallisia

Sosiaali- ja terveysministeriö hillitsee Tukesin intoa mahdollistaa ekopesuaineiden irtomyynti jatkossakin, kertoo Yrittäjät.fi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU on ensi keväänä luokittelemassa ekopesuaineet ja laajan joukon muita aikaisemmin ei-vaarallisiksi luokiteltuja pesuaineita vaarallisiksi. Vaarallisiksi luokiteltujen pesuaineiden myyntiä asiakkaiden omiin astioihin ei hyväksytä missään tapauksessa.

– Tässä on se riski, että jos tässä Tukes tekee jotain linjauksia, niin he tavallaan tietyssä mielessä ehkä lupaavat liikoja. Ensi vuonna ollaan sitten samassa tilanteessa, ministeriön neuvotteleva virkamies Hanna Korhonen toteaa.

EU:n kemikaalien luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista koskeva CLP-asetus tulee täysimääräisesti sovellettavaksi ensi vuoden keväänä. Samalla entistä isompi osa pesuaineista luokitellaan vaarallisiksi. Asetuksella pannaan toimeen YK:n GHS-järjestelmä.

Korhosen mukaan on ”vaan sovittu, että silloin seosten luokitusraja laskee”.

– Kukaan ei tiedä, että miksi se meni näin, hän sanoo.

Lue myös: Kosmetiikan irtomyynti sallittu – pesuaineiden ei

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)