Verkkouutiset

EK selvitti: Suomalaiset valmiita paikallisiin joustoihin

Tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista on valmis joustamaan vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taloustutkimuksen EK:lle tehdyn kyselyn mukaan enemmän kuin kolme neljästä eli noin 77 prosenttia suomalaisista on valmis tekemään pidempiä päiviä ruuhkahuippuina, joista kertyneitä vapaapäiviä voisi pitää hiljaisempina aikoina.

Kyselyssä 40 prosenttia on asiasta täysin samaa mieltä ja 37 prosenttia jossain määrin samaa mieltä. Vastanneista vain 10 prosenttia vastustaa työpaikkakohtaisten joustojen lisäämistä.

Vaikeassa taloustilanteessa suomalaiset näyttävät suostuvan entistäkin pienempiin palkankorotuksiin. Vastaajista 71 prosenttia korostaa maltillisia palkkaratkaisuja. Vain 10 prosenttia vastaajista ei ole valmis lähellä nollaa oleviin palkankorotuksiin.

Tutkimuksessa myös kysyttiin, että vaikeuttaako yhteiskuntasopimuksen kaatuminen Suomen kansantalouden elpymistä. Vastanneista 44 prosentin mielestä kariutuminen vaikeuttaa talouden nousua ja 28 prosentin mielestä ei. Enemmistön mielestä vaikea taloudellinen tilanne olisi siis vaatinut yhteiskuntasopimusta.

Tutkimukseen osallistui 1040 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)