Verkkouutiset

Luottamus vahvistui teollisuudessa mutta heikkeni rakentamisessa

Yritysten luottamus vahvistui maaliskuussa kaikilla päätoimialoilla paitsi rakentamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan kaikkien päätoimialojen luottamusindikaattorit rakentamista lukuun ottamatta vahvistuivat helmikuuhun verrattuna.

Teollisuusyritykset arvioivat tuotantonsa kasvun nopeutuvan jonkin verran seuraavan kolmen kuukauden aikana. Tilauskanta koheni loivasti, mutta jäi vielä hieman alle normaalitason.

Sen sijaan rakentamisen luottamus heikkeni hieman maaliskuussa, mutta luottamus on silti vielä vähän pitkän ajan keskiarvoa vahvempaa. Tilauskannan arvioidaan yrityksissä olevan aavistuksen normaalia matalampi, ja henkilöstön ennustetaan supistuvan hieman.

Palvelujen luottamusindikaattori pysyi maaliskuussa melko vahvalla tasolla. Palveluyritykset kuvaavat suhdannetilanteensa parantuneen viime kuukausien aikana. Myynnin määrä on kasvanut yleisesti, ja myyntiodotukset lähikuukausille ovat myönteiset,

Vähittäiskaupan luottamus vahvistui maaliskuussa. Myynnin määrän kasvun kuvataan jonkin verran nopeutuneen, ja kolmen kuukauden myyntiodotukset ovat yleisesti hyvät. Sen sijaan varastot ovat pysyneet jonkin verran normaalia suurempina.

EU-vertailussa suomalaisten yritysten luottamus ei kaikilla aloilla ole kovin vahvaa. Suomen teollisuuden luottamus oli EK:n mukaan helmikuussa tehdyssä tiedustelussa EU-maiden kolmanneksi heikointa, ja vähittäiskaupan luottamus oli EU:n keskiarvoa heikompaa.

Suomen palveluyritysten luottamus oli helmikuussa kuitenkin lähellä EU-maiden keskimääräistä tasoa, ja rakennusyritysten luottamus oli keskitasoa korkeammalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)