Verkkouutiset

Kaupan ja rakentamisen suhdannekuva erityisen synkkä

Yritysten luottamusindikaattorit olivat elokuussa kaikilla toimialoilla selvästi pitkäaikaisen keskiarvon alapuolella, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EK:n johtava ekonomistin Penna Urrilan mukaan erityisen synkkä on kaupan ja rakentamisen suhdannekuva. Molempien alojen luottamusindikaattorit ovat huomattavan alhaalla, ja Suomen vähittäiskaupan yritysten arviot suhdanteista ovat EU-maiden heikoimpia.

– Teollisuuden tuotannon ja palveluyritysten myynnin ennustetaan pysyvän loivassa kasvussa lähikuukausina. Tämä on pieni myönteinen viesti muuten varsin alavireisessä suhdannetilanteessa, Urrila kertoo EK:n tiedotteessa.

Teollisuuden luottamusindikaattori nousi elokuussa lukemaan -8 (pitkän aikavälin keskiarvo +2). Tuotannon ennustetaan kasvavan loivasti, mutta tilauskanta on niukka ja kapasiteettia on paljon vapaana.

Rakentamisen luottamus puolestaan laski lukemaan -34. Tilauksia on selvästi tavanomaista vähemmän ja henkilöstön odotetaan vähenevän.

Palvelujen luottamus vahvistui +5 pisteeseen (pitkän aikavälin keskiarvo +14).

Vähittäiskaupan luottamus pysyi ennallaan -19 pisteessä (pitkän aikavälin keskiarvo -1).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)