Verkkouutiset

Yritysten luottamus vahvistui vähittäiskaupassa mutta heikkeni hieman muualla

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan yritysten luottamus vahvistui heinäkuussa vähittäiskaupassa, mutta muilla toimialoilla nähtiin hienoista laskua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuuden luottamusindikaattori pysyi EK:n mukaan heinäkuussa lähes ennallaan varsin korkealla tasolla. Luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa vahvempaa. Tuotannon odotetaan kasvavan yleisesti lähikuukausina. Tilauskanta on vähän keskimääräistä parempi, ja valmiiden tuotteiden varastot pysyivät normaalitasolla.

Rakentamisen luottamus laski vähän heinäkuussa, mutta luottamus on laskusta huolimatta hieman keskimääräistä vahvempaa. Tilauskannan kuvattiin olevan lähellä keskimääräistä tasoa. Henkilökunnan määrän ennustetaan pysyvän lähikuukausina ennallaan, kun kausivaihtelu otetaan huomioon.

Palveluyritysten talousluottamus on vahvaa, vaikka luottamus heikkeni vähän. Alan suhdannearviot ovat EK:n mukaan yhä lähellä vuoden 2006 huippulukemia. Yritykset arvioivat suhdannetilanteen parantuneen laajalti viime kuukausina. Myyntimäärät ovat kasvaneet selvästi, ja kasvun arvioidaan jatkuvan seuraavan kolmen kuukauden aikana.

Vähittäiskaupan luottamus vahvistui selvästi heinäkuussa. Luottamus on jo selvästi pitkäaikaista keskiarvotasoa. Myynnin määrän kasvu nopeutui jonkin verran kesän alkupuolella, ja sen ennustetaan kasvavan yleisesti myös tulevina kuukausina. Varastot supistuivat jo vähän keskimääräistä pienemmiksi.

Teollisuuden luottamus hieman alle EU-keskiarvon

Kesäkuun luvuista tehdyssä EU-vertailussa Suomen teollisuuden luottamus oli hieman EU-maiden keskiarvoa heikompaa. Luottamus oli vahvinta Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Maltalla.

Suomalaisten rakennusyritysten luottamus puolestaan oli lähellä EU-maiden keskiarvoa. Paras tilanne oli Ruotsissa ja Saksassa.

Palveluyritysten luottamus oli Suomessa EU-maiden keskiarvoa vahvempi, ja vähittäiskauppa oli lähellä EU-maiden keskiarvoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)