Verkkouutiset

EU-valtiovarainministerit hakevat linjausta verotietojen vaihdosta

EU-maiden valtiovarainministerit käsittelevät muun muassa yritysverotietojen vaihtoa kokouksessaan tiistaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ennen valtiovarainministereiden Ecofin-kokousta maanantaina euroryhmä saa tilannekatsauksen Kreikasta ja Kyproksesta.

Suomea edustaa Brysselissä valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.).

Ecofin-neuvosto pyrkii saavuttamaan yhteisymmärryksen muutoksista verotietojen vaihtoon jäsenvaltioiden kesken.

EU:n komissio ehdottaa, että suurimpien monikansallisten yritysten pitäisi raportoida maakohtaisista verotustiedoista sijaintivaltionsa veroviranomaiselle. EU-maat vaihtaisivat näitä tietoja automaattisesti.

Direktiiviehdotus on osa pakettia, jolla komissio pyrkii ehkäisemään veronkiertoa. Paketti liittyy G20-maiden ja OECD:n yhteiseen hankkeeseen veronvälttämisen ja voitonsiirron estämiseksi.

Suomen hallitus kannattaa direktiiviehdotusta ja pitää yleisesti tärkeänä toimia, joilla pyritään estämään veronvälttämistä ja voitonsiirtoa.

Myös komission maaraportit esillä

EU:n komissio esittelee kokouksessa myös Ecofin-neuvostolle maaraporttinsa jäsenmaiden taloudesta. Selvitykset ovat pohjana maakohtaisille suosituksille, joista komissio julkistaa ehdotuksensa toukokuussa.

Valtiovarainministerit keskustelevat edellisten maakohtaisten suositusten toimeenpanosta ja erityisesti investointien esteistä.

Komissio kiinnittää Suomi-analyysissään huomiota etenkin kilpailukyky- ja vientiongelmiin sekä työllisyys- ja sisämarkkinakysymyksiin.

Suomi pitää myönteisenä, että komissio on todennut yksikkötyökustannusten kasvun hidastumisen ja uudistukset kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi. Analyysissä esitetyt havainnot ja politiikkahaasteet ovat Suomen mielestä oikeansuuntaisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)