Verkkouutiset

Donald Trump ajaa rajua yhteisöveron alennusta – 20 prosenttiyksikköä pienemmäksi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on määrännyt Valkoisen talon valmistelemaan lakiesityksen yhteisöveron alentamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen nykyinen yhteisöverokanta on 35 prosenttia. Donald Trump esittää yhteisöveron alentamista 15 prosenttiin ja on määrännyt Valkoisen talon valmistelemaan tarvittavat esitykset.

Asiasta kertoivat virkamieslähteet The Wall Street Journalille.

Trumpin tarkoituksena on kiihdyttää talouskasvua. Verotulojen pienenemisen aiheuttama julkisen talouden alijäämän kasvu ei huoleta lähteiden mukaan presidenttiä.

Valtiovarainministeri Steven Mnuchinin mukaan veronkevennykset maksaisivat itsensä takaisin kiihdyttämällä talouskasvua ja luomalla siten kasvavia verotuloja.

Mnuchin totesi Financial Timesille viime viikolla, että dynaamisten mallien mukaan veronalennuksen voisivat kasvattaa verotuloja jopa 2000 miljardilla dollarilla tietyillä kasvuoletuksilla. Hän huomautti, että veronalennukset saattavat osoittaa staattisesti laskettuina suurempia budjettialijäämiä.

Staattisilla laskelmilla tarkoitetaan veromuutosten vaikutuksia, kun ei oteta huomioon niin sanottuja käyttäytymismuutoksia eli esimerkiksi mahdollista investointien kasvua.

Trumpin odotetaan ilmoittavan suunnitelmasta keskiviikkona. Yksityiskohtainen suunnitelma verouudistukselle on valmis kuitenkin vasta kesäkuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)