Verkkouutiset

Digipuutteet ICT-alan myynnin esteinä: ”Vain verkon yli kauppaa tekevät menestyvät”

Digitaalisuuden toimeenpano on vielä aivan alkuvaiheessa jopa ICT-yritysten myyntityössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuotteita voi yleensä ostaa vain myyjältä eikä verkon kautta, vaikka yritys tekisi kauppaa myös ulkomaille.

– Myynnin on siirryttävä verkkoon. Yritysten on digitalisoiduttava tai menestystä ei tule, herättelevät Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha ja TIVIA ry:n toiminnanjohtaja Mika Helenius.

Maanantaina julkistettu Ohjelmistoyrittäjien ja Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA:n teettämä tutkimus kertoo, mitkä ovat ICT-alan myynnin esteet. Näkemyksiä kysyttiin reilulta sadalta ICT-yritysten johtajalta. Tulokset kertovat karua kieltä myynnin ja digitaalisuuden tilasta.

Digitalisaation hyödyntäminen on vielä aivan alkutekijöissään ICT-alan myynnissä. Tuotteen voi ostaa 83,5 prosentissa tapauksista käytännössä vain myyjältä, ja tuotteen voi ostaa ja maksaa verkossa vain 4,5 prosentissa tapauksista.

Kysymykseen ”toteuttaako edustamasi yritys digitaalisessa muodossa tai mediassa tehtyä myyntiä”, jopa 34 prosenttia osallistuneista vastasi ”ei lainkaan” ja 28 prosenttia”vain vähän”. Myynti ei siis ole globaalia, eikä skaalaudu kansainvälisille markkinoille.

Tämä siitä huolimatta, että vastanneista 64 prosenttia myy tuotteitaan ja palveluitaan ulkomaille.

– Kuinka paljon yritykset voisivatkaan petrata ulkomaanmyynnissään, jos digitalisaation tarjoamat kilpailuedut otettaisiin kunnolla käyttöön, pohtii Mika Helenius.

Digitaalisuuden koetaan olevan tulevaisuuden asia. Rasmus Roihan mukaan olisi kuitenkin toimittava välittömästi.

– Vain ne yritykset, jotka myyvät palveluitaan verkossa ja joilla on pääsy globaaleille markkinoille, voivat menestyä. Enää ei voi vaan myydä tavaraa auton takakontista.

Huoli digipuutteista koskee koko yhteiskuntaa.

– Kaikkien toimijoiden olisi digitalisoiduttava. Jos digitalisaatio on vasta lapsenkengissä ICT-yrityksissä, joiden pitäisi olla alan asiantuntijoita, niin kuinka huolissaan pitäisi olla muista yrityksistä, toimialoista, ja hallinnosta, kysyy Roiha.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)