Britannian talouskasvu on hidastunut ja epävarmuus kasvaa

Talous kasvoi viime vuonna Britanniassa edelleen yli kaksi prosenttia, mutta tänä vuonna odotetaan liiketoimintaympäristö muuttuvan epävakaisemmaksi.

  • LKS 20150824 Valtiovarainministeri Alexander Stubb (vas.), Britannian valtiovarainministeri George Osborne ja ulkoministeri Timo Soini (oik.) suurlähettiläskokouksen avajaisissa Helsingissä 24. elokuuta 2015. Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt kokoontuivat vuosittaiseen tapaamiseensa Helsingissä. LEHTIKUVA Martti Kainulainen

    George Osborne vieraili Helsingissä viime elokuussa.

    ()

Britannian talous kasvoi tuoreiden virallisten tietojen mukaan 2,2 prosenttia viime vuonna.

Maan talouskasvu oli viime vuonna hitainta kolmeen vuoteen. Vuonna 2014 talous kasvoi 2,9 prosenttia.

Chris Williamson Markit-tutkimislaitoksesta arvioi BBC:lle, että tänä vuonna Britannian liiketoimintaympäristö muuttuu aiempaa epävakaisemmaksi.

Tämä johtuu hänen mukaansa epävarmuudesta, joka liittyy maan mahdolliseen lähtöön EU:sta, heikosta ulkomaisesta kasvusta ja rahoitusmarkkinoiden epävakaudesta.

Valtiovarainministeri George Osbornen mukaan talousluvut kuitenkin osoittavat, että Britannia jatkaa vakaata kasvuaan huolimatta levottomuudesta maailmantaloudessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.