Verkkouutiset

”Britannian talous kukoistaisi EU:n ulkopuolella”

Ex-pankkiiri uskoo EU-eroon, mutta on yksi harvoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rahoitusjätti HSBC:n entinen toimitusjohtaja Michael Geoghegan on liittynyt yllättäen EU-eroa kannattavien brittivaikuttajien joukkoon, raportoi Financial Times.

– Britannian talous, etenkin rahoituspalvelut, kukoistaisi EU:n ulkopuolella, Geoghegan perustelee yllättävää asettumistaan Brexitin kannalle.

Geoghegan on yksi harvoista elinkeinoelämän isommista nimistä Äänestä lähdön puolesta -listalla, joka julkistettiin Britanniassa lauantaina.

EU:n kannalla oleva kansanliike huomauttikin tuoreeltaan, että lähdön puolesta olevien listalla ei ole yhtään Britannian sadan suurimman pörssiyhtiön toimitusjohtajaa tai hallituksen puheenjohtajaa. EU-eron puolesta kampanjaa käyvä kansanliike yrittääkin nyt kaikin tavoin osoittaa, ettei EU-jäsenyys ole Britannian taloudellisen hyvinvoinnin tae.

Britannia järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä kesäkuussa. Pääministeri David Cameron puoltaa maan jatkamista EU:ssa neuvoteltuaan uusista jäsenyysehdoista. Hänen omassa kabinetissaankin on toisaalta eriäviä näkemyksiä.

Britanniassa arvioidaan FT:n mukaan, että isoille kansainvälisille yrityksille EU-ero toisi ongelmia. EU-vastustajat taas arvioivat, että pk-yrityksille EU-tason sääntely on suorastaan tuhoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)