"Britannian talous kukoistaisi EU:n ulkopuolella"

Ex-pankkiiri uskoo EU-eroon, mutta on yksi harvoista.

  • LKS 20160321 // LKS 20160221 LKS 20160219 - A pro-Brexit campaigner smiles at a public meeting by pro-Brexit campaigners central London on February 19, 2016. / AFP / NIKLAS HALLE'N - LEHTIKUVA / AFP

    Brexitin kannattaja Lontoossa.

    ()

Rahoitusjätti HSBC:n entinen toimitusjohtaja Michael Geoghegan on liittynyt yllättäen EU-eroa kannattavien brittivaikuttajien joukkoon, raportoi Financial Times.

– Britannian talous, etenkin rahoituspalvelut, kukoistaisi EU:n ulkopuolella, Geoghegan perustelee yllättävää asettumistaan Brexitin kannalle.

Geoghegan on yksi harvoista elinkeinoelämän isommista nimistä Äänestä lähdön puolesta -listalla, joka julkistettiin Britanniassa lauantaina.

EU:n kannalla oleva kansanliike huomauttikin tuoreeltaan, että lähdön puolesta olevien listalla ei ole yhtään Britannian sadan suurimman pörssiyhtiön toimitusjohtajaa tai hallituksen puheenjohtajaa. EU-eron puolesta kampanjaa käyvä kansanliike yrittääkin nyt kaikin tavoin osoittaa, ettei EU-jäsenyys ole Britannian taloudellisen hyvinvoinnin tae.

Britannia järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä kesäkuussa. Pääministeri David Cameron puoltaa maan jatkamista EU:ssa neuvoteltuaan uusista jäsenyysehdoista. Hänen omassa kabinetissaankin on toisaalta eriäviä näkemyksiä.

Britanniassa arvioidaan FT:n mukaan, että isoille kansainvälisille yrityksille EU-ero toisi ongelmia. EU-vastustajat taas arvioivat, että pk-yrityksille EU-tason sääntely on suorastaan tuhoksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.