Bioenergia-yhdistys sanoo metsähakkeen sähköntuotantotukea kustannustehokkaaksi

Suomessa maksettu metsähakkeen sähköntuotantotuki on Euroopan kustannustehokkaimpia tukijärjestelmiä uusiutuvan energian edistämiseksi sähköntuotannossa, kertoo Bioenergia ry.

  • LKS 20161129 Haketta UPM:n Kymin Sellutehtaalla Kuusankoskella 28. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    aketta UPM:n Kymin Sellutehtaalla Kuusankoskella.

    ()

Eurooppalaisten energia-alan sääntelyviranomaisten (Council of European Energy Regulators, CEER) raportin mukaan Suomessa maksettu metsähakkeen sähköntuotantotuki on Euroopan kustannustehokkaimpia tapoja edistää uusiutuvaa energiaa sähköntuotannossa, kertoo Bioenergia ry.

– Raportin tulos vahvisti käsityksemme siitä, että Suomessa on pystytty löytämään keinoja edistää uusiutuvaa energiaa sähköntuotannossa hyvin kohtuullisin kustannuksin, vaikka taloustilanne on ollut vaikea. Suomi onnistui saavuttamaan vuodelle 2020 asetetun uusiutuvan energian tavoitteen jo vuonna 2014. Myös muut paljon bioenergiaan panostaneet maat, kuten Ruotsi, Tanska, Itävalta, Latvia ja Liettua, ovat jo saavuttaneet tai saavuttamassa tavoitteensa, toteaa Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka yhdistyksensä tiedotteessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.