Verkkouutiset

IL: Netistä ostettu auto oli mätä, ei korvauksia ostajalle

Ruosteenalku tarkoittikin puhki ruostunutta autoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehti kertoo nettihuutokaupasta yksityishenkilöltä 1 475 eurolla ostetun käytetyn auton tapauksesta. 17 vuotta vanha Ford Puma paljastui ostajalle pettymykseksi.

Ilmoituksessa oli puhuttu ruosteenalusta ja ”alkavasta kukasta”, mutta ostajan mukaan auto oli läpimätä. Autoa nostettaessa tunkki meni läpi helmapellistä. Auto ei pysynyt käynnissä.

Ostaja vaati rahojen palauttamista tai ilmoitusta vastaavaa autoa. Välittäjäyrityksen mukaan hän ei kuitenkaan ottanut yhteyttä myyjään eikä vastannut yhteydenottoihin.

Kuluttajariitalautakunnan päätöksen mukaan ostaja ei voi vaatia kaupan peruuttamista välittäjältä, jota eivät koske etämyyntisäännökset. Lautakunta ei käsittele yksityishenkilöiden välisiä kauppoja ja arvioi vain, vastasiko auto myynti-ilmoituksen tietoja.

Lautakunnan mukaan ostajan oli täytynyt varautua vanhan ja halvan auton merkittäviin kulumiin ja korjauksiin. Ostaja ei esittänyt väitteidensä tueksi minkään korjaamon lausuntoa. Lautakunta katsoi jääneen näyttämättä, että auto oli huonommassa kunnossa kuin oli syytä olettaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)